Czy jadłeś kiedyś pyłek kwiatowy?

Czy jadłeś kiedyś pyłek kwiatowy?
Ziarna pyłku to męskie komórki rozrodcze roślin nasiennych. Nie każdy wie, że pyłek nadaje się do jedzenia. Co więcej, jest bardzo zdrowy! Dlaczego?
/ 20.02.2011 00:02
Czy jadłeś kiedyś pyłek kwiatowy?

Pyłek kwiatowy stanowi doskonałą odżywkę, która jest niezwykle pomocna w rekonwalescencji po przebytych chorobach, dla osób osłabionych oraz jako suplement diety dla osób zdrowych. W jego skład wchodzi ponad 250 związków chemicznych. W pyłku kwiatowym znajdziemy substancje białkowe, aminokwasy egzogenne, cukry tłuszcze, witaminy, biopierwiastki, związki fenolowe, enzymy, hormony, fitohormony, olejki eteryczne i inne związki.

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA