Autorka w swojej książce opiera się na diecie stworzonej przez doktora Petera D’Adamo. Książka "Grupa krwi a odżywianie" to nie tylko poradnik dietetyczny, lecz także książka kucharska. Jeśli chcemy wsłuchać się w swój organizm i żyć zgodnie z własną naturą, to jest to właściwa lektura.
Lekki język i dokładny opis produktów
„Grupa krwi a odżywianie” nie zawiera planu rygorystycznej diety, ani sposobów odważania porcji czy liczenia kalorii. W książce przedstawiona została charakterystyka każdej grupy krwi. Znajdziemy w niej opisy chorób, na które osoby z daną grupą krwi są szczególnie narażone, a także gotową listę produktów wskazanych, neutralnych i niewskazanych. Dopełnieniem teorii są gotowe przepisy, bazujące na produktach świeżych, w jak najmniejszym stopniu przetworzonych.
Dieta nie jest tu traktowana jako katorżnicza droga do smukłej sylwetki - ale jako sposób zdrowego odżywiania. Atutem samej książki są także podpowiedzi, czym zastąpić dostępne w sprzedaży produkty ekologiczne, które najczęściej są drogie.
Więcej na temat książki w jej zakładce.
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!