Kiedy alkohol staje się niebezpieczny?

Kiedy alkohol staje się niebezpieczny?
Lampka wina do obiadu, piwo w pubie z przyjaciółmi, kieliszek wódki na weselnym przyjęciu… Ilu z nas odmawia sobie tych drobnych, ugruntowanych tradycją przyjemności?
/ 25.02.2011 09:21
Kiedy alkohol staje się niebezpieczny?

Spożywanie alkoholu ma wielowiekową tradycję. Przy stosunkowo często zdarzających się okazjach pijemy różne ilości ulubionych trunków. Alkohol jest łatwo dostępny, stosunkowo tani i szybko poprawia humor. Sięgając po kolejny kieliszek wódki warto mieć jednak świadomość, w jaki sposób każda kolejna dawka działa na nasz organizm i kiedy spożywany alkohol staje się niebezpieczny dla zdrowia.

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA