Książka Prawdziwa Dieta Antyrakowa

Prawdziwa dieta antyrakowa fot. Wydawnictwo Otwarte
Książka wybitnego francuskiego onkologa prof. Davida Khayata pokazuje prawdziwy wpływ odżywiania na ryzyko wystąpienia raka.
/ 09.03.2012 14:29
Prawdziwa dieta antyrakowa fot. Wydawnictwo Otwarte
Nowotwory zabijają co roku więcej ludzi niż AIDS, gruźlica i malaria razem wzięte. Czy jest sposób, by uchronić się przed chorobą?

Korzystając z 30 lat badań i doświadczeń słynny francuski onkolog profesor David Khayat obala mity i przesądy dotyczące nowotworów oraz pokazuje prawdziwy wpływ odżywiania na ryzyko wystąpienia raka.

 
W książce znajdziesz odpowiedź na wiele pytań: Co jeść, by zminimalizować ryzyko zachorowania? Dlaczego Japonki chorują na raka piersi rzadziej niż Amerykanki? Czy czosnek odstrasza tylko wampiry? Jak zdrowo oddać się słodkiej przyjemności? Dlaczego czasem warto ugryźć ostrą papryczkę?

O autorze:
David Khayat
jest ordynatorem oddziału onkologii jednego z najlepszych francuskich szpitali oraz profesorem na Uniwersytecie Piotra i Marii Curie w Paryżu.

Poleć tę książkę tym, których kochasz.

Ciekawostki z książki:
- Modny biały i zielony - kobiety dojrzałe powinny spożywać dużo warzyw i owoców w kolorze białym i zielonym a unikać tych w kolorze pomarańczowym, szczególnie jeśli palą papierosy, dzięki temu mogą ograniczyć ryzyko zachorowania na raka
- Nie lubiłaś cebuli? A zapach czosnku budził w Tobie wstręt? Jeśli chcesz wzmocnić swój organizm warto się z nimi zaprzyjaźnić, gdyż jak okazuje się czosnek odstrasza nie tylko wampiry. Cebula i czosnek wykazują silne działanie antyrakowe.
- Dlaczego czasem warto ugryźć ostrą papryczkę, a lubczyk stosować nie tylko w zmysłowej kuchni? Lubczyk, kakao i ostra papryka są sprzymierzeńcami w walce z rakiem. Zawarta w nich kwercetyna wpływa na minimalizowanie ryzyka zachorowania na nowotwór.
- Granat modny nie tylko w ubiorze, ale także w postaci soku - granatem pokonasz raka. Sok z granata ma więcej antyoksydantów niż zielona herbata i wino.
- Pomidor! Pamiętasz tę popularną grę z dzieciństwa? Okazuje się, że pomidor i zawarte w nim likopeny są odpowiedzią także na lęk przed nowotworem.
- Wino winne czy niewinne? Dr Khayat wskazuje bardzo korzystny wpływ wina na zmniejszenie ryzyka zachorowań na raka. Dzięki silnemu antyoksydantowi o nazwie resweratrol wino ma silnie działanie antynowotworowe. Oczywiście korzystna moc wina objawia się tylko wtedy gdy pijemy je z umiarem.
- Kolorowy dzień, czyli kiedy jeść i jakie warzywa i owoce w ciągu dnia? Rano wskazane są produkty roślinne w kolorze żółtopomarańczowym i pomarańczowym spożywane na surowo lub w postaci soków. W środku dnia polecane są warzywa i owoce czerwone oraz białe. Natomiast wieczorem należy zrezygnować z warzyw i owoców w kolorze czerwonofioletowym i fioletowym, wskazane są warzywa kapustowate i naciowe.

Książka łagodzi powszechny lęk przed rakiem, pokazuje, że mamy realny wpływ na nasze zdrowie, nawiązuje do mody na zdrowy styl życia i zdrowe odżywianie, ale przede wszystkim obala zakodowane w nas stereotypy o pochodzeniu nowotworów oraz o wpływie żywności na zdrowie.

Anna Maruszeczko: „Profesor Khayat nie pozostawia nam wyboru. Potrzebna jest rewolucja na
talerzu! Przestrzeganie zasad diety antyrakowej wkrótce może okazać się zbawienne zarówno dla ciała, jak i dla duszy”.


"Prawdziwa dieta antyrakowa" prof. David Khayat, Cena:19,90 zł

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA