Kuracja morelowa

Morele mają dużo żelaza, potasu i witaminy A. Właśnie witamina A chroni nas przed nowotworami, obniża poziom cholesterolu we krwi.
/ 03.09.2008 13:58
Morele mają dużo żelaza, potasu i witaminy A. Właśnie witamina A chroni nas przed nowotworami, obniża poziom cholesterolu we krwi. Kuracja morelowa

Gdy jej brakuje, nękają nas choroby skóry, tarczycy, tzw. kurza ślepota, biegunki. Jedzenie zaleca się przy anemii. Owoce przywracają odporność organizmowi, chronią przed chorobami.

Morelową kurację możemy przeprowadzić stosując świeże lub suszone owoce. 200 g. Moreli (może być więcej) zalać dwiema szklankami ciepłej wody i zostawić w salaterce na noc. Następnego dnia podzielić płyn na trzy części i każdą zjeść przed trzema głównymi posiłkami.

Suszone, namoczone w wodzie morele można także dodać do musli, płatków owsianych, kukurydzianych i innych.

MicroWay/mwmedia

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA