Nie zawsze zrównoważone i zróżnicowane odżywianie dostarcza substancji odżywczych w odpowiednich dla danego człowieka ilościach. Niestety aż 99% chorób, które często prowadzą do śmierci, rozpoczynają swoje istnienie od sprawności układu immunologicznego, a więc obrony przed chorobom. Z pomocą przychodzi nowy kierunek nauki, czyli mikroodżywianie. Jak może pomóc chorym i jak zapobiega chorobom u osób zdrowych? Wyjaśnia Marta Mieloszyk-Pawelec, magister farmacji i jedna ze specjalistek w dziedzinie mikroodżywiania.
Więcej na temat odżywiania:
9 czynników, które mogą zafałszować badanie krwi
Jak przygotować wzmacniający sok z brzozy?
10 zaskakująco prostych sposobów na poprawę trawienia
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!