W kapuście moc
Najzdrowsza jest kapusta kiszona surowa lub ewentualnie lekko obgotowana.Na zaparcia
Namocz 5 suszonych śliwek (15 min w zimnej wodzie). Osącz, pokrój w paseczki. Wymieszaj z 15 dag kapusty kiszonej, polej olejem rzepakowym.
Oczyszczanie organizmu
Posiekaj 20 dag kapusty kiszonej, dodaj pokrojone drobno 2 plastry ananasa. Polej oliwą. Jedz codziennie przez 3 dni na kolację.
Sok jak lekarstwo
Zawiera wszystko to, co kapusta, tyle że w płynnej formie.Na kaca
Wymieszaj z pokruszonym lodem 100 ml soku pomidorowego, 100 ml soku z kiszonej kapusty. Dopraw kminkiem.
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!