Życie w pośpiechu nie sprzyja regeneracji sił – coraz młodsze osoby odczuwają objawy chronicznego zmęczenia, chorują na depresję, skarżą się na problemy z pamięcią i koncentracją uwagi. Czy wszystkiemu winny jest stres, w jakim żyjemy? Czy znane od lat naturalne metody wzmacniania organizmu, zdołają "przekrzyczeć" wyczerpanie?
Barbara Simonsohn, autorka książki "Sok z młodego jęczmienia. Eliksir młodości i gwarancja zdrowia" od ponad 20 lat zajmuje się tematyką odżywiania. Uwagę swoich dociekań skupia w szczególności na żywności funkcjonalnej, a do takiej zalicza się m.in. jęczmień. W nowej książce stara się przedstawić zbawienne właściwości soku z młodego jęczmienia, który:
- wzmacnia system immunologiczny,
- łagodzi stres,
- opóźnia procesy starzenia,
- likwiduje problemy skórne,
- poprawia pamięć i koncentrację,
- pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej.
Książka "Sok z młodego jęczmienia" zawiera wskazówki dotyczące sposobu przygotowania napoju z jęczmienia oraz informacje dotyczące wpływu napoju na poszczególne funkcje organizmu.
Ponadto znajdziemy w niej jęczmień "rozłożony na czynniki pierwsze" – dowiemy się, jakie składniki zawiera młody jęczmień i w czym jest lepszy od pszenicy.
Więcej na temat książki w jej zakładce.
Zobacz także: Czystek – zdrowie i piękno dzięki jednej roślinie – recenzja
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!