Sok z młodego jęczmienia – recenzja

Sok z młodego jęczmienia. Wyd. Vital fot. Vital
Jakie właściwości posiada sok z młodego jęczmienia? Jak często należy go pić? "Sok z młodego jęczmienia" to obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdej osoby zainteresowanej naturalnymi i zdrowymi produktami.
Sok z młodego jęczmienia. Wyd. Vital fot. Vital

Życie w pośpiechu nie sprzyja regeneracji sił – coraz młodsze osoby odczuwają objawy chronicznego zmęczenia, chorują na depresję, skarżą się na problemy z pamięcią i koncentracją uwagi. Czy wszystkiemu winny jest stres, w jakim żyjemy? Czy znane od lat naturalne metody wzmacniania organizmu, zdołają "przekrzyczeć" wyczerpanie?

Barbara Simonsohn, autorka książki "Sok z młodego jęczmienia. Eliksir młodości i gwarancja zdrowia" od ponad 20 lat zajmuje się tematyką odżywiania. Uwagę swoich dociekań skupia w szczególności na żywności funkcjonalnej, a do takiej zalicza się m.in. jęczmień. W nowej książce stara się przedstawić zbawienne właściwości soku z młodego jęczmienia, który:

  • wzmacnia system immunologiczny,
  • łagodzi stres,
  • opóźnia procesy starzenia,
  • likwiduje problemy skórne,
  • poprawia pamięć i koncentrację,
  • pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej.

Książka "Sok z młodego jęczmienia" zawiera wskazówki dotyczące sposobu przygotowania napoju z jęczmienia oraz informacje dotyczące wpływu napoju na poszczególne funkcje organizmu.

Ponadto znajdziemy w niej jęczmień "rozłożony na czynniki pierwsze" – dowiemy się, jakie składniki zawiera młody jęczmień i w czym jest lepszy od pszenicy.

Więcej na temat książki w jej zakładce.

Zobacz także: Czystek – zdrowie i piękno dzięki jednej roślinie – recenzja

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA