Jajko – źródło wapnia i magnezu
Niedobory wapnia i magnezu wpływają na nasze zdrowie bardziej, niż możemy podejrzewać. Wapń i magnez stanowią kompletne dopełnienie naszej codziennej diety. Jakie mogą być przyczyny ich niedoborów? W jakich pokarmach znajdziemy najwięcej tych pierwiastków?

Opublikowano: 05.03.2011, 00:11
Reklama
Wbrew pozorom jajko kryje pod swoją skorupką coś więcej niż samo białko i żółtko. Jest źródłem cennych dla człowieka minerałów takich jak wapń i magnez. Oba te składniki dopełniają się nawzajem. Magnez odpowiada za naszą odporność, jak również pomaga wchłaniać wapń – cennego dla naszych kości.
Reklama
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!
Reklama
Reklama
Reklama