Gdy wchodzimy do sklepu spożywczego, nasz wzrok przyciągają kolorowe produkty żywnościowe, z których większość wygląda dorodnie, zdrowo i smacznie. Niestety, to tylko pozory, o czym możemy przekonać się z książki „Żywność pełna kłamstw” autorstwa doktora Hansa-Urlicha Grimma – eksperta zajmującego się odżywianiem.
Dlaczego warto sięgnąć po jego książkę? Przede wszystkim dlatego, że możemy się z niej dowiedzieć, jakie substancje (nie pozostające obojętne na nasz organizm) są dodawane do żywności, dlaczego mogą być niebezpieczne i jakie choroby mogą wywoływać.
Książka została podzielona na 10 długich rozdziałów. Znajdziemy w niej też przydatny leksykon pojęć, który wyszczególnia i opisuje m.in. substancje występujące często w jedzeniu.
Komu zatem można polecić książkę „Żywność pełna kłamstw”? Każdemu, kto chce jeść świadomie, jest gotowy poznać tajniki przemysłu spożywczego i pragnie wziąć zdrowie w swoje ręce!
Więcej o książce dowiesz się z jej zakładki.
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!