Fabacum

Fabacum.jpg fot. materiały prasowe
Fabacum neutralizuje tuczące działanie skrobi w organizmie
/ 16.05.2011 16:06
Fabacum.jpg fot. materiały prasowe
FABACUM, suplement diety z linii Vitana firmy Vitapol-Farm, zawiera fasolaminę, która neutralizuje tuczące działanie skrobi zawartej w makaronach, pieczywie, ryżu, pierogach czy ziemniakach i ułatwia rozsądne kontrolowanie masy ciała.

Fasolamina (ekstrakt z fasoli) zmniejsza trawienie skrobi w jelitach, blokując działanie alfa amylazy, enzymu uczestniczącego w jej metabolizmie. Dzięki temu skrobia nie jest przyswajana, tylko wydalona w postaci niestrawionych resztek. Zmniejsza się w ten sposób kaloryczność potraw, a nasz organizm dostaje tylko taką ilość energii, jaką jest w stanie wykorzystać na bieżąco. Niestrawiona skrobia działa zaś w jelitach jak błonnik – zwiększa wypełnienie jelit, stymuluje ich ukrwienie i aktywność, stwarza korzystne podłoże dla rozwoju korzystnej flory bakteryjnej. Sprawia, że inne składniki pożywienia są efektywniej trawione. Może też wiązać cholesterol i substancje rakotwórcze.
Redukując przyswajanie skrobi, FABACUM odgrywa niezwykle istotną rolę w profilaktyce miażdżycy, otyłości, kamicy wątrobowej i polipach jelita grubego.
 
Aby optymalnie wykorzystać możliwości FABACUM, należy łykać 1-2 tabletki bezpośrednio przez posiłkiem bogatym w skrobię. Dwie tabletki FABACUM neutralizują aż 2250 kcal skrobiowych, a tyle ich dostarczymy organizmowi, zjadając 450 g spagetti.

Opakowanie FABACUM zawierające 30 tabletek kosztuje ok. 34 zł.

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Tagi: leki

Redakcja poleca

REKLAMA