- suszone liście miodunki (10g)
- suszony tymianek (10g)
- laseczki z soku lukrecji (5g)
- suszone kwiaty pierwiosnka wiosennego (5g)
- nasiona anyżu (5g)
- woda (750ml)
- płynny miód (500g)
5-6 ml syropu pijemy 6 razy dziennie, aż ustąpią objawy.
Syropy na kaszel i chrypkę
Z cebulą, czosnkiem i cytryną
W słoiku układamy warstwami plasterki cebuli, drobno pokrojony czosnek i miód spadziowy i lipowy. Słoik szczelnie zakręcamy (by nie ulotniły się lecznicze olejki) i odstawiamy w ciepłe miejsce na trzy godziny, aby czosnek i cebula puściły sok. Pijemy łyżkę syropu trzy razy dziennie po posiłku.
Z aloesem
Pić po 1 łyżeczce 2 razy dziennie – na czczo i przed obiadem.
WW
źródło: MWmedia
źródło: MWmedia
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!