Zioła i przyprawy wigilijne – galeria

Jakich ziół używamy najczęściej do przygotowania wigilijnych dań i wypieków? Z galerii dowiecie się, jakie korzyści płyną z dodawania do potraw m.in. cynamonu, kminku, imbiru, majeranku, goździków i wanilii.
Marta Słupska / 15.12.2011 13:08
Zbliżają się święta, a wraz z nimi coroczne przygotowywanie wigilijnych dań. Zioła w świątecznej kuchni to ważny element: dodają wyrazistości daniom, poprawiają zapach potraw, urozmaicają ich smak, a nawet sprawiają, że jedzenie wygląda bardziej apetycznie. Jakich ziół i przypraw używamy najczęściej w tym magicznym okresie?/fot. Fotolia

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

REKLAMA