Dieta zamiast in vitro
Nowinki medyczne...

- Irena Piotrak
Opublikowano: 04.07.2008, 13:58
Reklama
Chcąc sprawdzić, czy istnieje związek między dietą a płodnością, amerykańscy uczeni przebadali styl życia 18 tysięcy kobiet, które próbowały zajść w ciążę. Co się okazało?
Zjadanie dużych ilości łatwo przyswajalnych węglowodanów (np. białe pieczywo, ziemniaki) zwiększa ryzyko niepłodności, bo nie sprzyja owulacji. Natomiast bogate w błonnik, trawione powoli węglowodany (np. warzywa, owoce) wzmagają płodność.
Reklama
Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!
Reklama
Reklama
Reklama