Warsztaty Żywieniowe Nestlé „Dylematy sklepowej półki”
Jak dbać o dietę i wśród wielu produktów wybrać te najlepsze i najzdrowsze, dowiedzieli się uczestnicy warsztatów „Dylematy sklepowej półki”. Zorganizowała je firma Nestlé, tygodnik „Pani Domu” oraz portal polki.pl

- Nestle
Konkurs, który ogłosiliśmy na naszych łamach Pani Domu w numerze 8/2010, wzbudził wasze ogromne zainteresowanie. Spośród mnóstwa zgłoszeń wybrano 10 najciekawszych – i to ich autorzy zawitali do Warszawy w sobotni poranek 20 marca.
A naprawdę było warto! Najpierw Agnieszka Piskała, specjalistka ds. żywienia firmy Nestlé, wprowa dziła nas w tajniki zdrowego odżywiania.
Opowiedziała m.in., jak komponować idealne śniadanie, przypomniała, by pić codziennie 1,5 l wody, wyjaśniła, dlaczego należy wybierać produkty pełnoziarniste.
Potem wszyscy udali się do kuchni. Tu powstały wyborne dania z ryb, mięs oraz warzyw. Każdy mógł nauczyć się przygotować coś nowego.
Uczestnicy poznali też główne zasady czytania etykiet. A to ważne: warto np. zainteresować się sposobem przechowywania produktów i rozszyfrować wszystkie zamieszczone na ich opakowaniach symbole.
Na koniec rozdano kosze pełne podarunków od firmy Nestlé i doskonałe blendery marki Zelmer.
Wspólne gotowanie zakończyła degustacja potraw. Było pysznie, zdrowo i kolorowo!
1 z 7

2 z 7

3 z 7

4 z 7

5 z 7

6 z 7

7 z 7
