Reklama

Zawiera prawie wszystkie biopierwiastki i moc witamin. Jest źródłem wit. B12, która poprawia odporność na stres; wit. PP usprawniającej przemianę materii, C – mistrza we wzmacnianiu odporności oraz potasu (działa moczopędnie) i magnezu, który poprawia działanie mózgu.

Reklama


W kapuście moc

Najzdrowsza jest kapusta kiszona surowa lub ewentualnie lekko obgotowana.
Na zaparcia
Namocz 5 suszonych śliwek (15 min w zimnej wodzie). Osącz, pokrój w paseczki. Wymieszaj z 15 dag kapusty kiszonej, polej olejem rzepakowym.

Oczyszczanie organizmu
Posiekaj 20 dag kapusty kiszonej, dodaj pokrojone drobno 2 plastry ananasa. Polej oliwą. Jedz codziennie przez 3 dni na kolację.

Reklama


Sok jak lekarstwo

Zawiera wszystko to, co kapusta, tyle że w płynnej formie.
Na kaca
Wymieszaj z pokruszonym lodem 100 ml soku pomidorowego, 100 ml soku z kiszonej kapusty. Dopraw kminkiem.

Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!
Reklama
Reklama
Reklama